ΕΓΓΡΑΦΗ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ
Της Αγάπης Του Γάμου
Νανουρίσματα
Της Ξενητιάς Μοιρολόγια Αποκριάτικα
Σκωπτικά - Σατιρικά Διάφορα  

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Το ενδιαφέρον για τον έντεχνο προφορικό λόγο εκδηλώθηκε και εκδηλώνεται σε μεγάλη έκταση της χιώτικης κοινωνίας, καλύπτοντας όλες τις δραστηριότητες των κατοίκων, εκφρασμένο με όμοιους τρόπους μέσα από αλληλεπιδράσεις τόσο των χωριών, όσο και της μικρασιατικής παραλίας με τη Χίο.

Αυτό σημαίνει, ότι υπάρχει περίπτωση αναδημιουργίας ορισμένων τραγουδιών στο διάβα του χρόνου, αλλά και δημιουργίας νέων συνθέσεων με βάση στίχους προερχόμενους από διαφορετικά μέρη.

Κατά την εξέλιξη των τραγουδιών, ως ένα βαθμό φυσική, δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίσουμε κάποια σύνθεση σαν νόθα ή ξένη στο λαγκαδούσικο τρόπο ζωής αφού αυτός θεωρείται μέρος του ευρύτερου χιώτικου, στον οποίο δίνει και από τον οποίο αφομοιώνει στοιχεία, δίνοντας και την ταυτότητα της δικής του ύπαρξης μ’ ένα μικρό σημάδι διαφοροποίησης.

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας "Η Κυδιάντα" - Λαγκάδα Χίος 82100 - Τηλ: 2271074916
Ο κόμβος ενημερώνει για τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου Λαγκάδας "Η Κυδιάντα" και συγχρηματοδοτήθηκε
από τον σύλλογο "Η Κυδιάντα" και την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο προσανατολισμού και εγγυήσεων ΕΓΤΠΕ στα πλαίσια του προγράμματος "Αγροτική Ανάπτυξη, Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000 - 2006"