• Κουρπάς

Σιτάρι κομμένο ανάμεσα σε δυο πέτρες που το έκαναν σούπα.

  • Κουρπόγαλο

Κουρπάς με γάλα.

  • Πάντρεμα

Ήταν ένα είδος οσπρίου μαγειρεμένου με ρύζι πχ. φασολόρυζο, φακόρυζο.

  • Κουντουρουδόζουμο

Ήταν το ζουμί από βρασμένα κουντουρούδια που συνήθιζαν να πίνουν σαν τσάι ή καφέ κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

  • Το μάτσι

Είναι οι γνωστές χυλοπίτες. Ζύμωναν αλεύρι με νερό και μετά άνοιγαν φύλλο με τη ματσόβεργα (πλάστη), το έκοβαν ψιλά κομμάτια με μαχαίρι και το έψηναν με τοματό-ζουμο σαν σούπα και με γάλα (ματσόγαλο).

  • Μακαρόνια χερίσια

Αφού τα έβραζαν τα ανακάτευαν με μυζήθρα.

  • Αυγοζούμι

Τσιγαρίζανε κρεμμύδι και τυρί. Πρόσθεταν τομάτα, το ανάλογο νερό έσπαζαν μέσα αυγά και τα έβραζαν. Το σερβίριζαν με μπουκιές ψωμιού και από πάνω έξυναν τυρί.

  • Πουλοκεφτέδες

Έκοβαν ανθούς από κολοκύθια, τους έπλεναν και τους έκοβαν ψιλά κομμάτια. Τσιγάριζαν ένα κρεμμύδι και πρόσθεταν τους ψιλοκομμένους ανθούς. Αφού κρύωνε έριχναν 2 αυγά, έξυναν χιώτικο τυρί, αλάτι, πιπέρι και αλεύρι κι έφτιαχναν ένα κουρκούτι. Έβαζαν το λάδι να καεί και τους τηγάνιζαν σαν τηγανίτες.

  • Πούλοι γεμιστοί

Γέμιζαν τους ανθούς κολοκυθιάς με ρύζι όπως ακριβώς τα ντολμαδάκια.